Moderata kommunalpolitiker

…borde inte finnas. Kommunerna borde styras av sossar. Varför? Jo därför kommunerna bör inte skötas som privata bolag utan offentlig insyn och med fokus på vinstmaximering. Moderatpolitiker, uppvuxna i svenska överklasshem och indoktrinerade av kapitalistiska föräldrar och MUF kompisar, har så länge avskytt men samtidigt tvingats leva med socialistiskt styre att de helt enkelt inte klarar av agera i befolkningens bästa intresse. Istället räknar de kosingen…fler bostäder= mer skatteintäkter via inkomstskatt, Nya shoppingcenter, industrier= vinstskatt, hyror etc. Bort med parker, fritidsområden, lekplatser, småföretag,  och annat tjafs som är ineffektivt utnyttjande av plats. Vad invånarna i kommunerna tycker spelar ingen roll, dom har ju inget att säga till om, de är ju bara ”suckers” som man ska mjölka ur så mycket kosing som möjligt.

Detta relaterar till andra heta debatter just nu:

Ombyggnaden av slussen: För att ge plats åt nya shoppingcenter kommer man flytta bussterminalen in under Katarinaberget. Är det helt OK att spränga ut bergrum under annans mark? Staten har rätt att under annans mark dra ledningar, bygga tunnlar, gräva efter råmaterial osv, det är helt okej men det är lite fult att göra det pga att man vill sälja eller hyra ut marken för att bygga ett shoppingcenter. Det är inte att agera i de boendes bästa intresse att trots massiva protester göra om slussen till en byggarbetsplats i flera år framöver. Argumentet är att underhållet är eftersatt. Men vad är problemet??? Då är det bara att börja renovera, byta kakelplattor, och sätta i nya pålar. Slussen är en del av söder, en del av Stockholms identitet. Det enda rätta ifråga om slussen är K-märkning och att behålla så mycket som möjligt av det ursprungliga. Slussen hyllades av många, däribland Le Corbusier, som uttryckte sin förtjusning: ”Ni i Stockholm, har gjort den moderna tidens första stora verk, trafikknuten Slussen.” Arkitekter var Tage William-Olsson och Holger Blom, som i samarbete med stadsplanekontorets ingenjör Gösta Lundborg, utarbetade förslaget. Lundborg hade studerat trafikplanering i USA och redan 1930 visade han ett klöverbladsliknande förslag. Stockholms stadsfullmäktige tog beslutet 1931. (Källa: Slussen – en sinnrik flödesmodell i graven). Är det för sent att stoppa idioterna att förstöra Stockholms innerstad?

När är marknaden för shoppingcenter mättad? Det byggs shoppingcenter överallt och överallt är det samma affärer. Ofta finns det ett fik där latte-morsorna och farsorna kan sitta hela dagarna, det är inte långt till fräscha toaletter med skötrum, och alla butiker man behöver finns i närheten, butiker med bassortiment.

Butikers minskade produktutbud: Det finns en trend som går mot minskat sortiment och  högre volym. Det slog mig när jag häromdan besökte akademibokhandeln att de inte längre hade några roliga böcker. Alla kanske inte är intresserade av Lisa Marklunds senaste.. Sedan finns en minde ”Akademibokhandel” ett stenkast därifrån vid hötorget. Varför det? Om de ändå inte har något stort sortiment längre, varför ytterligare en butik med ännu mer begränsat sortiment. Nä, det blir att gå till stadsbiblioteket istället om man inte orkar beställa böcker från internet vilket är en annan möjlighet. Min enda förklaring till att man öppnat en liten filial vid Hötorget är att de nyinfyttade ”Stockholmarna” inte hittar till den riktiga Akademibokhandeln. Det ger också en förklaring till alla nya shoppingcenter som ploppar upp som svampar med 50 meters mellanrum. Det är klart, när allt är nytt och man inte hittar överallt så blir avstånden stora. De är kanske också trötta på att cykla 5 km till byaffären. Det begränsade sortimentet är dom ju vana vid och det är en lyx att slippa gå så långt.

Men sist men inte minst, de ruttna kommunalpolitikerna i Solna som uppdrag Gransning granskade.. Vad ska man säga? En viss del skatteplanering ingår i alla privata bolag, det är snarare norm än undantag, men när moderatpolitiker driver kommuner som privata företag och dessutom ägnar sig åt, vad ska man kalla det, bakvänd skatteplanering, då är systemet ruttet. Punkt slut.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i Kummuner, Moderatpolitiker, politik, samhälle, Shoppingcenter, Slussen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s