FRA Lagen – Början på den fria västvärldens förfall

Att Sossarna låter sig styras av folket för att vinna röster må man tycka är patetiskt och inte bra för maktbalansen mellan höger/vänster blocken. Men frågan är om inte terrorismen vunnit när det fria samhället snart är ett minne från förr. Förr då det hade varit totalt oacceptabelt att säkerhetspolisen sprättade upp alla brev och kontrollerade vart varje medborgare befinner sig. Visserligen märks inte den teknologiska övervakningen; vi får inte brev som är slarvigt ihoptejpade och det är ingen svart KGB bil som skuggar oss. Allt sker helt obemärkt genom den nya digitala tekniken på ett mycket mer systematiskt och sofistikerat sätt. Varje medborgare kan om så önskas tilldelas en profil; kön, sexuella preferenser, politiska åsikter, fritidsintressen, kompisnätverk, etc etc. Men vi som har ”rent mjöl i påsen” har väl inget att frukta eller?

Nej, men det är början på den fria västvärldens förfall. (Jag har tidigare skrivit om hur känsligt och ohållbart ett kontrollsamhälle är) I små små steg går vi utför, allt mer utför. Frågan är bara om civilisationen kommer att implodera plötsligt eller långsamt?

Säpo ”behöver” signalspana heter det. Behöver? Är detta det enda de orkar göra? Är detta det enda de kommer på? Sträcker sig deras fantasi inte längre än till att använda datorn, den de sitter framför hela dagarna och surfar, att kolla igenom ALLA medborgares kommunikationer med olika sökprogram. Om man råkat nämna t ex ordet bomb, terrorism, eller islam i samma SMS eller email och om man laddat ner något bombrecept från nätet, då kommer man automatiskt upp på SÄPOs hotlist och INTEGRITETSKRÄNKNINGEN KAN BÖRJA.

Men du kanske tycker att det är okej eftersom man har laddat ner bombrecept och dessutom snackat om terrorism etc. Men, de flesta tonåringar har någon gång intresserat sig för vapen och att spränga saker för att det är coolt och något kompisarna snackar om i plugget. En 14 årig son kanske lånar farsans dator, kanske porrsurfar han lite också och besöker sidor med jämnåriga nakna tjejer och japanska tecknade serier, därmed kommer farsan (som betalar interneträkningen) upp på ”pedofilhotlistan” också…

Men, detta är inte heller något problem eftersom man inte märker något, och det man inte vet tar man ju inte skada av. Problemet är när uppgifter läcker ut, när någon slarvar, när någon är maktgalen. Problemet är den mänskliga faktorn, inget system är fullkomligt, och den dagen då inte längre systemet tar hänsyn till den mänskliga faktorn är dagen då förfallet har startat. Och ingen kommer att ingripa förrän någonting händer, maskineriet har startat och ingenting kan stoppa det förrän något händer, politikerna kan inte göra något åt det, de spelar schack som en 5 åring, de tänker bara ett drag framåt, terroristerna däremot är schackspelare, de tänker framåt och långsiktigt, kanske är de medvetna om att de påskyndar kollapsen. De offrar några bönder, för att sedan…schack matt. Eller, så är allt bara ett naturligt händelseförlopp. Alla civilisationer har sin glansperiod och sitt fall: Inkariket, Egypten, Romariket, Nazityskland, Sovjet etc.

Jag hoppas jag har fel men Mad Max kan bli realitet.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i löjliga lagar, polis polis potatisgris, politik, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s