Sexualisringen

Man kan inte längre prata om individuella länder. Idag är det lätt att resa och landets gränser har ingen betydelse egentligen. Varor strömmar fritt mellan de länder som har comparative advantage  över den aktuella varan eller tjänsten. Lax odlas i norge som äter mat som kommer från länder med generösa fiskekvoter, packas i låglöneländer i asien och fraktas tillbaka för att distribueras till hela världen. Sexköp kanske minskar i Sverige genom kriminalisering men ökar någon annanstans istället där arbetsförhållanderna är betydligt sämre för flickorna och kunskapen om STDs generellt lägre. Kapital och företag flyttas fritt över gränserna dit det är gynnsammast vilket skapar en flukturerande arbetsmarknad.

Nog om detta, poängen är bara att svenska lagar är ganska ineffektiva om man ser till helheten, de är till för svenskar i Sverige, vilket är ett ganska naivt och själviskt förhållningssätt.

Sex är makt och det är snygga kvinnor som har den makten i dagens samhälle. Om man kan förstå detta så kommer slöjdebatten, feminismen, objektifieringen, mm, mm få en enkel förklaring.

Ett annat sätt att se på det är att kvinnans sexuella makt är ett vapen som kanske oftast används av mindre attraktiva män och kvinnor i maktposition för att förstärka sin makt och för att tjäna pengar. Man kan säga att pengar är den sexuella maktens motpol, alltså man använder pengar för att slå ut den sexuella makten tex visuellt – foto och film för annonser, filmer, reklam, modevisningar och stripptease men också fysiskt som vid sexköp och pornografi. I moderna samhällen med kvinnliga makthavare strävar man efter att minska den monetära motpolen och skapa ett mer ”jämlikt” samhälle i föreställningen att män och kvinnor är psykologiskt lika och att någon sexuell makt inte förekommer eller har någon betydelse.

Men även killar kan självklart ha en sexuell makt som i princip skulle kunna fungera som jämvikt åt den kvinnliga sexuella makten. Men kvinnors sexualitet är mer komplex än männens och det är därför jämlikhet aldrig kan uppnås. I steg 1 (ett) är kvinnans sexuella dominans total, männen attraheras och kvinnorna väljer antingen (grovt generaliserat) de med mest pengar eller de som de blir mest attraherade av. I steg 2 (två), alltså efter upprepat sex så övergår den sexuella makten till den som inte behöver bry sig (oftast mannen), genom P-piller bara delvis sant men ändå grovt rationaliserat så kan man uppnå maktbalans i detta läget. Nu pratar jag alltså bara om den sexuella makten, ej om kärlek och andra känslor som självklart också spelar in men gör det hela mycket mera komplicerat och för bort diskusionen kring ämnet sexualisering. I steg 3 alltså efter att kvinnan fött barn är mannens makt mycket större eftersom kvinnan kommer att till varje pris försöka hålla ihop relationen samtidigt som hon blir äldre och mindre attraktiv, men som sagt andra känslor spelar också in förstås som kan ta över efter den initiella attraktionsfasen.

Det moderna elektroniska mediet medför en enorm exploatering av så kallad steg 1 kvinnlig sexuell dominans eftersom det finns grova pengar att tjäna. Antalet supersexiga modeller är begränsad med distributionen och multiplisseringen elektroniskt är obegränsad. Det är detta som är själva grunden i sexualiseringen av samhället och globaliseringen gör länders lagar ineffektiva för att begränsa detta. Det är detta som feminister i allmänhet uppfattar som ojämlikt. Det blir en tävling mellan kvinnor i attraktionskraft på bekostnad av det intellektuella. Pga att männen ständigt matas med den sk kvinnliga ”eliten” genom elektronisk media blir pressen oerhört stor och ojämlikheten ännu mer påtaglig.

Därför kan slöjan öka jämställdheten eftersom den plockar bort kvinnan från ”the game” och likställer henne mannen men paradoxalt nog så ses den också som något ojämställt eftersom det ofta är mannen som tvingar henne att bära den.

Men den stora frågan är i vilket samhälle vi vill leva i och så länge ingen tar skada så tycker jag man ska få göra som man vill, klä sig som man vill, säga vad man vill, göra vad man vill och i det ingår förstås även nöjen som strippklubbar, sexköp, porr, droger, alkohol, farliga sporter etc etc. Som sagt så länge det inte skadar någon. Lagar är till för att skydda människor från varandra, inte för att skydda oss från oss själva, det är föräldrarnas ansvar fram till dess man är myndig. Klarar man inte av att bli myndig vid 18års ålder kanske man ska höja åldern, men någon gång måste man bli vuxen och då är det kränkande att inte bli anförtrodd ansvaret över sitt eget liv. Argumentet att en viss typ av verksamhet ofta leder till eller förknippas till någon annan tex sambandet mellan MC klubbar, droger och stripptease och mellan trafficing och prostitution, är bara billig retorik. Visst finns det ett samband men det finns också ett samband mellan alkohol och våldtäkt, skämt och sexuella trakaserier. Man kan inte förbjuda allt som har ett samband med något annat.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i löjliga lagar, politik, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s