Det mångkulturella experimentet har misslyckats: Begränsa invandringen

Sverige står inför ett paradigmskifte. Kultureliten, politiker och etablisemanget har de senaste 30-40 åren haft monopol på sin dröm om ett mångkulturellt samhälle. Efter andra världskriget byggdes en extrem känslighet upp mot främlingsfientlighet och nationalism. Man ville inte ens ta i det med tång, så fort någon ens ifrågasatt drömmen om det mångkulturella samhället så blev den genast utfryst. Man slutade sjunga nationalsången på nationaldagen, man slutade hissa svenska flaggan, det blev förbjudet att säga negerbollar osv.

Idag kan man konstatera att massinvandringen inte ledde till den mångkulturella drömmen, snarare en mångkulturell mardröm. PROBLEMET ÄR ATT DET SVENSKA SAMHÄLLET STRÄVAR EFTER ETT MÅNGKULTURELLT SAMHÄLLE MEDAN MÅNGA INVANDRARE INTE GÖR DET. Det blir orättvist när den svenska kulturen ska anpassa sig medan andra kulturer inte ska göra det. Varför är det så omöjligt att ställa några som helst krav på att invandrande kulturer måste kompromissa. Jag tror grunden ligger i att:

1.) Vi har vant oss med pizza, kebab, indisk mat, thaimat, sushi, grekisk fastfood, osv och tycker det förbättrar utbudet. Att kräva en kompromiss skulle ju förstöra känslan av kulturell mångfald. Vi svenskar älskar ju att resa och uppleva andra kulturer. (Att det är turkar som driver alla Pizzerior, Kineser som säljer Sushi spelar ingen roll vi svenska ser ju ingen skillnad på turkar och italienare och mellan Japaner och Kineser…)

Man ser inga problem med att bygga moskéer och låta alla utöva sin religion och kultur så länge det inte stör någon annan. Om sedan den nya kulturen ägnar sig åt kvinnoförtyck, barnmisshandel, orättvisa arbetsförhållanden, könsstympning etc kan vi acceptera för den underliggande bistra sanningen är att Svensk lag är till för att skydda svenskar. I den främmande kulturens namn kan man som minoritet nästan göra vad som helst så länge det inte går ut över den svenska kulturen. Vilken lag skyddar kulturella minoriteter från varandra?

2.) Majoriteten av svenskarna bor inte i invandrartäta områden, därför ser de inte problemen. Invandrare kan också vara rasister och nationalister. Turkar hatar greker och judar tex. Man kan inte titta på invandrare som en homogen grupp, det finns stora motsättningar.

3.) Man vågar inte uttala sig främlingsfientligt offentligt och därför väljer man att sopa allt under mattan.

4.) Våra fängelser är överfulla av invandrare och mörkhyade människor men det beror inte på deras etnicitet utan på sociala omständigheter, likväl är det just de sociala omständigheterna som bidrog till att många inte stannade kvar i sina hemländer. Kommer man från en fattig bergsby där våldtäkt och kvinnoförtyck är helt accepterat så blir integrationen i det svenska samhället en ganska stor utmaning, speciellt om man inte försöker integrera sig med svenskar utan integrerar sig med andra från samma fattiga bergsby och lever i en bubbla i Rinkeby, Hallunda, Rosengård osv.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i media, politik, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s