Partiledardebatten i TV4, VARNING för vänstern!!!!!

Fredrik Reinfelt hade med sig en lapp med oppositionens budgetunderskott. Det bevisar visserligen deras oordnade finanser. MEN, vad de inte tänker på är att det är ineffektivt att beskatta de allra rikaste. Mona Sahlin snackar om att ta lite från de allra rikaste pengar som om de skulle vara glade att bidra med lite mer eftersom de har lite mer. Men sanningen är att de flesta har sina förmögenheter låsta i olika tillgångar, t ex fastigheter. De allra rikaste har inte blivit rika av en slump, de är rika för att de har gnatat och snålat hela livet. De anser det som djupt orättvist att med sina surt förvärvade pengar finansiera oppositionens vallöften.

Med en rödgrön valseger kommer miljarder kronor att försvinna från landet. Utländska investerare kommer att dra öronen åt sig. Alla företag och invånare som har möjlighet att flytta sig själva och/eller sitt kapital utomlands kommer att göra det. Det kommer att bli en snöbollseffekt eftersom när planerade skatter från de allra rikaste uteblir. Då måste man beskatta den stora massan för att klara budgeten och det finns till och med risk för att skatteintäkterna inte kommer att räcka i alla fall och löftena om välfärdssatsningar kommer att utebli och arbetslösheten kommer att öka. Även om man lovat före valet att man inte kommer att beskatta ”normala” människor med ”normala” hus eller bostadsrätter så kommer de att tvingas till det ändå när de ”lättrörliga pengarna slinter iväg som en hal fisk” och kassan börjar sina. Troligtvis kommer man att införa den mycket effektiva fastighetsskatten eller en variant på den: förmögenhetsskatten som i praktiken är samma sak med tanke på fastigheters höga taxeringsvärde. Fastigheter är ju svåra att flytta…därav effektiviteten av den skatten…MEN fastighetspriserna kommer att sjunka som ett resultat och vanligt folk kommer att bli tvungna att sälja med förlust och sitta i en etta i Bandhagen med ett miljonlån att betala av. Hur solidariskt är detta på en skala? Alternativt säljer man inte utan väntar tills priserna vänder och man får en trög och statisk fastighetsmarknad. Miljoner svenskar kommer att drabbas och vi kommer att stå inför en ny finanskris. Det största problemet med den rödgröna soppan är partiledarnas ekonomiska inkompetens kopplad med ökat inflytande från kommunister i riksdagen som agerar bromskloss mot all typ av kommersialisering och effektivisering tillsammans med miljöpartiet som vill ta Sverige ”bakåt tillsammans”, till en tid före bilen och industrin. I och för sig en kul tanke att frakta allt gods med järnväg och seglande träskutor och åka med häst och vagn till jobbet. Kanske inte lika kul att sitta i mörkret och försöka sticka en tröja vid kaminen på vintern när de stängt av all elförsörjning från kärnkraft och vinden inte orkar dra runt de vindkraftverk som de byggt. Men kanske inte realistiskt.

TV4 och Aftonbladet är inte politiskt oberoende. Synd att inte någon oberoende kunde hållit i detta istället, men trots detta klarade sig regeringen ganska bra. Det var bara eftersnacket jag irriterade mig på, och av det ”tekniska problemet” när Mona Sahlins videoklipp skulle spelas. Ett val ska avgöras på sakliga grunder, inte på propaganda och vinklingar i ett demokratiskt samhälle. Vad har vänstern emot demokrati? Desto mer socialism desto mindre demokrati och desto mer maktmissbruk. Ett bevis på detta var Lars Ohlys maniska nickande så fort Mona öppnade munnen. Det visar på en okritisk ja sägar attityd mot alla som säger sig tillhöra vänsterblocket. Det visar också på att han undervärderar väljarnas förmåga att själva avgöra vad de ska tycka. Vänstern är mycket för att manipulera och lura väljarna att tycka politiskt korrekt. Vill man idag få jobb inom musik, kultur, media och journalistik ska man tycka som Ohly, Mona, eller något av språkrören. Annars jävlar får du inte vara med. Detta HOT om utfrysning slår inte riktigt lika högt som Stalins och Nord Koreas hot om fysiskt våld men fungerar likväl nästan lika bra.

När Lars Ohly skulle beskriva partiets vision hur Sverige ser ut om 15år så blev han lite ställd. Vänsterns vision är inte något som lämpar sig för att vinna röster 3 dagar före valet. Istället för att berätta om den kommunistiska planekonomi han drömmer om så föll han tillbaka på att upprepa vad Mona sa tidigare. Det som han nickat till. Vänstern strategi är att smyga in sin politik genom att säga en sak och göra en annan. Inget kommunistiskt parti har någonsin tagit makten med demokratiska metoder.

Oppositionen pratar om ett ”kallare” Sverige, jag har inte märkt att samhället skulle vara kallare idag. Istället får jag känslan av ett levande Sverige som är på väg framåt igen efter åratal av sossarnas vanmakt. Möjligen finns det svaga, utsatta eller sjuka personer i samhället som märkt av en försämring. Det ska man inte sopa under mattan. MEN, vi har inte råd att försörja alla som inte jobbar och därmed ha världens dyraste skyddsnät och samtidigt vara internationellt konkurrenskraftiga. Dessutom har vi en åldrande befolkning, hög invandring och en dålig skola som inte ställer några krav. Arbetslösheten beror på dålig eller fel kompetens och en statisk arbetsmarknad där det är svårt att bli av med folk som inte presterar och därmed finns inte plats för de yngre. Invandrarna kan inte integreras i samma takt som nya anländer och många har inte den moral som krävs för att upprätthålla ett generöst folkhemsideal. Man tar för sig helt enkelt av olika bidrag, jobbar svart och skickar alla pengar till familjen i hemlandet. Det är ingen slump att SD får så många röster. I Sverige pratas det om integrationen som att det skulle vara svenskar som hade en skyldighet att integrera sig med, men inte att de som kommer hit ska ta ”seden dit man kommer”. Det är heller ingen slump att det blir vissa områden som ”tas över” av invandrare eftersom vi vill inte ha dem till vårt område, vi vill ha grannar som vi kan prata med och har samma intressen som vi. Idag är det svenskar som är i minoritet i vissa områden, och de blir utfrysta och flyttar när de får råd. Och med svenskar menar jag även invandrare som vill och har lyckats integrera sig. Många vill inte det utan håller benhårt fast vid sina traditioner och värderingar i ännu högra grad än de gjorde i hemlandet. Det är detta som är kärnan i problemet som alla blundar för. Sedan finns det en romantisering av att leva i slummen och en subkultur som många hakar på, även svenskar, men detta ökar inte integrationen och det ger inga jobb heller.

Att SD har en oseriös och populistisk politik är något annat, men det är inte främlingsfientligt att inte bjuda in alla till Sverige. I så fall tycker jag att alla som inte bjuder hem alla hemlösa att bo hos sig är osolidariska. Nu är det tur att Sverige är ett så mörkt och kallt land på vintern annars hade Sverige blivit överöst av invandrare och landet skulle kollapsa. Hur lätt är det som invandrare att komma in i t ex Nya Zealand jämfört med Sverige, ändå finns det många som kommer in i alla fall, oftast de som har pengar. Så allt prat om solidaritet från vänsterns sida är för att vinna röster, alltså man tar helst inte in rika högerväljare utan prioriterar fattiga bidragsberoende och blivande partikamrater.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i politik, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s