Liberalprogg

Wille Craaford sjunger moderatpop och blir kallad moderatsvin på stan. Enligt Wille var det flera andra artister som ville ställa upp men vågade inte. Om nu vänstern står för solidaritet och att alla ska ha lika värde så är det konstigt att de just förtrycker oliktänkande. Det är ganska motsägelsefullt. Men är inte 2010 talets ”vänster” ganska motsägelsefull? Det som tidigare var arbetarpartiet föraktar just nu arbetarna. Alla ska ha samma möjlighet till akademiska högskoleutbildningar på bekostnad av praktiska utbildningar och att ungdomar som inte vill bli akademiker slås ut. Klassamhället motarbetas genom att man tar bort ”underklassen” och minskar specialiseringen och därmed den internationella konkurrenskraften, t ex en läkare eller VD ska ta ledigt från jobbet för att bygga om hemma eller städa. Skoltrötta ungdomar ska leva på socialbidrag hellre än att ha ett lågstatusjobb. Alla ska ha roliga och stimulerande jobb med hög status, men med minimalt krav och ansvar. Det som tidigare kallades arbetarpartiet skulle man nu kunna kalla kultur och skattepartiet. Det ska bli en större offentlig sektor, alltså de nya jobben som ska motarbeta arbetslösheten ska skapas i den offentliga sektorn. Men är det inte en tankevurpa? Jag hör ibland lärare, läkare, sjuksköterskor och andra statligt anställda kalla sig SKATTEBETALARE…Då har de glömt bort vem som betalar deras lön. På samma sätt som kunden betalar en industriarbetares lön så är skattebetalaren den statligt anställdas kund. Att de sen kallar sig skattebetalare ser jag som ett slag i ansiktet på de skattebetalare som betalar BÅDE skatt till den offentliga sektorn + den skatt som dras av den lön som ändå också är skattepengar. Vem har bestämt vilka som ska betala skatt och vilka som inte ska betala skatt? Varför betalar inte socialbidragstagare och studenter som får studiemedel också skatt? Är det för att de inte ska kunna kalla sig skattebetalare och känna sig nyttiga och ha något att säga till om?

Jag är övertygad om att genom att införa skattefrihet i den offentliga sektorn (och därmed sänkta löner) skulle höja servicegraden. De skulle få en helt annan medvetenhet om att de ska utföra en service till de RIKTIGA SKATTEBETALARNA.

Sedan är det ganska uppenbart att en opposition som bara fiskar efter röster av de som arbetar inom den offentliga sektorn bara får de rösterna och det räcker inte för majoritet. De riktiga arbetarna vill inte riskera att bli av med sina jobb om företag tvingas till neddragningar p ga av den rödgröna soppans slösaktiga, orealistiska, ofria, förtryckande, världsfrånvända och antiföretagsamma politik.

Man kan hävda att marknadskrafterna uppstår i anarki, alltså när man tar bort det statliga förmyndarskapet och låter individer och företag fritt handla och upprätta kontrakt så justeras  priset  och utbud och efterfrågan balanseras. Alltså det uppstår varken brist på något pga av för högt pris (folk har inte råd) eller för lågt pris (folk köper för mycket).

Om marknadskrafterna blomstrar i anarki så bromsas de av ökad statlig kontroll, och försvinner helt i en planekonomi. I Stalins Ryssland så uppstod matbrist och svält p g a detta. Men å andra sidan så leder anarki på sikt till att de starka blir ännu starkare på bekostnad av de svagare, och då går vi mer mot förmyndarskap i likhet med socialismen. För att lösa detta måste man först sätta sig in hur marknadskrafterna fungerar och motverka de negativa aspekterna som leder till att de starkare blir ännu starkare. Både sossarna och moderaterna har misslyckats med detta. De stora företagen har fortfarande för mycket makt. T ex upphovsrätten är något som bara gynnar storföretagen. Individer har ofta inget val än att acceptera vissa användarvillkor vid köp av t ex musik eller datorprogram. Egentligen borde inte företag kunna begränsa konsumenters friheter. Mindre företag har ofta inte resurser att driva ett mål vid t ex patentbrott, framförallt inte mot ett större företag. Det är den här typen av förtyck som politiskt borde motarbetas.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i politik, samhälle. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s