Politiken som religion

Jag är lite skeptisk mot de som gör politiken till religion, för de är fundamentalister. Allt som sossarna säger är inte bra bara för att det är de som säger det. Den här retoriska taktiken som de kallar ”falska val” är inte unikt för ”borgarna”, för just medias ihopslagning av sossarnas fiender under benämningen ”borgare” är i sig ett ”falskt val” eftersom borgare är något negativt för arbetar och medelklassen. Det rätta valet är då socialismen? Varför då, för att man INTE vill vara ”borgare”, är det okej? Retoriska knep är knappast något som ”borgarbrackorna” är ensamma om. Det viktigaste är att politiken man står för är konstruktiv, alltså en vilja att förbättra och bygga upp landet. Sverige är idag det nya Polen, och svenskar söker sig till Norge för att göra deras skitjobb. År 1968 var momsen 11%, då fanns utrymme att höja den och vidga den offentliga sektorn och öka bidragen för ett tryggare samhälle, men att i dagens trygghetssamhälle argumentera för ännu mer bidrag och ännu tryggare samhälle är inte speciellt radikalt. I något läge räcker det. Och då väljer man ett skattesänkarparti. Men varför har politiken reducerats till: ”mer eller mindre skatt/bidrag? Den viktigaste frågan tycker jag är om vi vill ha ett kontrollsamhälle där politiker, den nya adeln, får alltmer totalitär makt. Beslut som grundar sig på beställd statistik, övervakning av medborgare, invandrarpolitik som gynnar det politiska partiet, begränsad tryckfrihet och personlig frihet osv. är alla exempel på frågor som kommer i skymundan vid sidan om polariseringen av skattepolitiken.

Partier som idag anses tillhöra ”borgarblocket” är egentligen politiskt närmare sossarna för några år sedan och långt ifrån de hänsynslösa själviska kapitalisten som dagens vänstersossar försöker att få dem till.

Den tredje vägen (The 3rd way) är en ny inriktning som bygger på att man går ifrån den klassiska linjära skalan höger/vänster. Om nu moderaterna försöker gå den 3e vägen är det väl det bara positivt, men kanske inte så positivt för sossarna kanske, eftersom de med sin föråldrade retorik inte har något motvapen och förlorar väljare, men är inte huvudsaken att samhället förbättras? Mer om detta senare…

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s