Vad har vi lärt oss av den såkallade Littorin/Mellin-affären?

Aftonbladet och andra tidningar har nu TYSTNAT angående det påstådda sexkMellinöpet. Vad beror denna tystnad på? Inväntar man stämningen eller är det p ga svenska folkets negativa reaktioner mot smutskastingskampanjen, ja inte bara högerväljare utan även sossar och Aftonbladets läsare eller rättare sagt tidigare läsare? (läs kommentarerna) Vad har vi lärt oss av den såkallade Littorin-affären? Jo att den kallades så från början. Sedan har denna affär fått en ny inriktning och börjar alltmer framstå som Mellin-affären. Denna visar att om ledande personer på en tidning slarvar med pressetiska regler och försöker konstruera skandaler för människor de inte gillar så kan det slå tillbaka. Inte bara från medborgare som mig själv utan även från annan media samt människor med stor erfarenhet av juridik och regler. Det som människor i framtiden kommer att lära sig av ABs hantering är att den aldrig någonsin ska upprepas. Inte bara för att det är fel, utan för att priset är för högt.

Aftonbladets försök att smutskasta regeringen har misslyckats, kanske är det till och med så att den har fått motsatt effekt och att Aftonbladet smutskastat sig själv och vänstern. De röd-gröna som tidigare har ansetts av deras väljare som ”de goda och rättvisa”, ställer sig bakom och spär på smutskastningskampanjen som i en sista dödsryckning att få tillbaka makten. Tänkande väljare ser det omoraliska i detta och omvärderar sin bild av ”välfärdsoppositionen”, kanske är de inte så goda och rättvisa som de utger sig att vara, de är inte ett dugg bättre en de partierna de föraktar, tom mycket värre. Vill vi ha en regering med en statsminister som pratar och tänker som en 5 åring eller en slipad retorisk ekonom? Vad väljer man? Pest eller kolera? Om man tidigare trodde att med en 5 årings naivitet följer också ett barns ärlighet så väljer man det andra alternativet. Det gulliga barnet har nu kommit in i puberteten.

Tonåringens naivitet tar sig också i uttryck genom att det alltid är någon annan som får betala, någon som man föraktar men som också står för stabiliteten, kontexten och de svåra besluten. Alltså Mamma och Pappa…Javisst, unga oerfarna och naiva väljare kommer att rösta på sossarna och vänsterpartiet, framförallt kvinnor, och framförallt rebelliska kvinnor…men rebelliska mot vad? Kapitalismens baksidor? Mamma och pappa? Eller är den röda stjärnan inte otroligt cool, mycket coolare än ett vitt M mot blå bakgrund?

Är man rebell måste man ha något orättvisa att kämpa mot, har man inte det är det bara patetiskt…det är ingen rättighet att bita handen som föder en, det är patetiskt. Miljöpartister förstår jag däremot, det är orättvist att människan förstör naturen för kommande generationer för den ekonomiska välfärdens skull.

Men vad har då detta med Littorinaffären att göra? Det har allt med Littorinaffären att göra. Allt är politik, punkt slut

Publicerat av Aftonbladet: Aftonbladet polisanmält för förtal

DN, Littorin talar ut på facebook: Tack snälla för ett fantastiskt stöd

DN, Leif GW Persson: Sant eller falskt?

DN, Bevis att Littorin talar sanning, angående dementin

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i media, politik, samhälle, usel journalistik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s