Jämstäldhet

Det är en myt att Sverige inte är jämställt. Det som dagens feminister idag upplever som orättvisor är egentligen bara naturliga olikheter mellan könen. Man kommer aldrig att komma ifrån att det finns olikheter mellan en man och en kvinna. Inte bara fysiska olikheter men också mentala olikheter. Sexualdriften är också den starkaste underliggande drivkraften och det vore konstigt om inte den också påverkar män och kvinnor på olika sätt.

Hankön har inte en starkare sexualdrift men den är mer aggressiv och mer utåtriktad. Därför verkar det som om den är starkare men den är bara fokuserad på en enda sak, eller rättare sagt två saker, att sätta på så många tjejer som möjligt och att sätta på så snygga tjejer som möjligt. Ett stadigt förhållande betyder i början för en man en massa uppoffringar som han får betalt med i sex. Sedan utvecklas förhållandet och andra saker blir viktiga. Man kan säga att man växer ihop men jag går inte in djupare på det nu.

Honköns sexualdrift är mer invecklad eftersom de inte som män bara motiverar till en uppgift. Honor måste utöver parning också vänta barn som en konsekvens av sexuella aktiviteter. Visserligen finns idag preventivmedel men ingenting som är 100% säkert och miljontals år av evolution kan inte förändras över två eller tre generationer. Kvinnan måste därmed vara lite försiktigare och t ex vara säker på att mannen är ”rätt” person. Fysisk styrka är mindre viktigt i dagens Sverige eftersom vi lever i ett så ”snällt” och skyddat samhälle, pengar är inte heller nödvändigt pga att det finns olika bidrag. Utseende är status, likaså att vara ansedd som rolig i sitt kompisgäng, att jobba inom media är också ett plus samt att kunna underhålla och spela musik. När kvinnan blivit lite äldre avtar betydelsen av utseendet eftersom de flesta killar blir äldre, fetare och skalligare med tiden. Underhållningsegenskaperna blir då alltmer viktiga.

Som man eller kille är det status att ha en snygg och sexig tjej, eftersom det bevisar att han måste vara snygg, rolig, har coola kompisar, eller jobbar inom media. Om killen är kändis så gäller inget av dessa utan det räcker oftast att enbart vara känd. Eftersom allt det andra kvittar när man är känd så finns det många killar som vill bli kända. Det är sexualdriften som är den grundläggande motivationen. Eftersom pengar eller att visa att man har pengar inte längre är status så kan man undra varför det fortfarande finns de som strävar efter mer pengar. Det beror säkert på att det i vissa mer traditionella (konservativa) delar av samhället så krävs det mycket mer pengar för att upprätthålla en acceptabel livsstil (fina kläder, villor, bilar, resor, båtar, golfklubbor etc etc). Pengarna i sig har inget värde, bara för att kunna visa upp en acceptabel fasad. Sedan finns det de som är rika men snåla, men det är mer av ett samlarbeteende och har ingenting med mäns sexualdrift att göra.

Killar tänker mer kortsiktigt, för att tjejer kommer också att bli gamla och fula en dag. Men de flesta killar tänker inte så långt eller så tänker de att då kan de hitta någon yngre och snyggare, men det är inte så lätt då längre, all den status de fått genom åratals slit kommer att vara raderad för vad den yngre generationen upplever som en snygg, rolig eller cool kille är något helt annat då. Både humor och utseende är färskvara. Detta är något som kvinnan självklart räknat med och uppskattar, alltså att mannen väljer att stanna kvar istället. Det viktigaste är att förhållandet lever vidare. När mannens valmöjligheter minskat kan kvinnan ställa mer krav och på så sätt blir mannen en toffel så småningom. För det finns en obalans och det är att kvinnan ofta vill ha mindre sex och det finns ingenting som mannen har som kvinnan behöver förutom att stanna kvar i förhållandet. För att undvika att bli en toffel kan mannen då ständigt befinna sig i ”utkanten” av förhållandet, att ständigt hota med att lämna henne. Risken finns då att förhållandet aldrig blir riktigt djupt och att det till slut slutar med att någon hittar någon annan och till sist spricker det.

Tidigare när kvinnan var beroende av mannens inkomst eller styrka att beskydda familjen så kunde förhållandet vara mer jämlikt men det var också mer känsligt för att det skulle potentiellt kunna bli mycket ojämlikt. Det ställde då högre krav på att de verkligen älskade varandra. Men de flesta män såg nog ett värde i att kvinnan födde och tog hand om barnen och det värdet kunde jämställas med inkomsten som mannen bringade in. Desto tidigare kvinnan gifte sig desto längre tid tillsammans hade de medan hon fortfarande hade mycket av det som mannen eftertraktade. Då ökade chansen till ett djupt och långt förhållande.

Barn upp till 3år behöver sin mamma mer än pappan och ofta är det bara mamma som gäller oavsett hur mycket pappan försöker dela rättvist på uppgiften. Resultatet är att mamman ofta får både jobba och ta hand om barnen och att pappan blir frustrerad för att han inte kan göra något åt att barnet vill ha mamman hela tiden. Feministerna skulle säga att det är mannens fel, aldrig barnets.

Så slutsatsen är att vi lever idag i ett mer jämlikt samhälle enligt den generella definitionen men med det kommer också nackdelar för naturen har inte hunnit anpassa sig än. Sett ur ett större perspektiv så är det fortfarande inte ett jämställt samhälle, men det skulle vara en omöjlighet att bibehålla ett totalt jämställt samhälle.

Det finns inget rätt och fel, bara det fungerar.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s