Lars Ohly, en glidare

Varje gång efter att Ohly har talat i Riksdagen så kliver han av talarstolen med ett flin och sätter sig bredvid Mona och småpratar en stund. Jag gissar att Mona berömmer hans radikala idéer och skarpa retorik. Dom peppar och stöttar varandra och det verkar vara mer ett form av spel, att vinna genom retorik och olika knep än om att argumentera för något som verkligen förbättrar samhället. Det är som att lyssna på en trasig gammal kassettbandspelare som upprepar mantrat, mer skatt ger mer bidrag och mer fritid, moderaterna tar från de fattiga och ger till de rika och Alliansen har skapat ett hårdare och mindre föråtande samhälle…om och om igen. Själv tycker jag se något ohederligt och busigt i det där flinet. Antagligen så har han under sin uppväxt lärt sig hur man ska uppföra sig korrekt och vad man ska tycka för att få kvinnlig uppmärksamhet och uppskattning. Frågan är om han någonsin reflekterat om vad hans politik handlar om egentligen. Min teori är att han inte förväntar sig att få majoritet och är nog inte heller intresserad av mer jobb och ansvar. Man kan säga att han är en glidare som får mycket hög lön för att säga lite fräcka saker i riksdagen och få mycket uppskattning. Han har ett ganska skönt glidarliv och med alla pengar kan han på sin fritid konsumera som vilken annan kapitalist som helst. Precis som de som jobbar svart och utnyttjar bidrag genom att skriva jobbansökan i syfte att inte få jobbet (det är ganska vanligt) så uttalar sig Ohly i syfte att inte få för många röster, men tillräckligt för att hålla sig kvar i riksdagen och få sin feta lön.

Några kommentarer från artikeln ”Ohly vill skapa världens bästa välfärd” i di.se och alla verkar ganska överens om att Ohly pratar i nattmössan:

69. Wow

Wow, det ar verkligen manga saker som Ohly lovar. Varfor inte lova en guldtacka per Svensson ocksa? Det ar intressant att kommunisten Ohly later sina barn ga pa privatskola och anvander privat sjukvard medan han propagerar for statligt agande av allt.

97. Vänsterpartiet de konservativa

Sveriges mest konservativa parti väljer fortfarande att blunda för verkligheten och presentera utopier som inte är genomförbara. Inte mycket har hänt sedan innan K:et togs bort.
anton

2010-07-06 09:47

102. Låter bra

Ser bra ut på pappret! Mer till alla och ingen motprestation förutom en röst på den rödgröna röran krävs. Vi bygger ju ett underbart samhälle om de röd-gröna får makten! Alla får göra som de vill och vill man inte jobba så får man lön ändå. Perfekt! Fungerar det i praktiken? Facit finns i Grekland och Spanien…..
Je

2010-07-06 10:04

103. Världens bästa välfärd…

… ser Lars Ohly till att skapa genom att hålla sig fortsatt impopulär och låta andra sköta jobbet.
Räksmugglare

2010-07-06 10:13

104. Vad är skillnaden mellan blocken?

Är inte den stora skillnaden mellan det röda och blå blocket att:

Det röda blocket utgår från att den stora massan är i behov av stöd och att alla som inte behöver det är undantag.

Det blå blocket utgår från att den stora massan klarar sig utan stöd och att de som är i behov av stöd är undantag.
Undrande

Ditt betyg: 5 Läsarbetyg: 5 Anmäl kommentaren

2010-07-06 10:14

105. Lars lever inte som han lär.

Lars är tokigt emot all privatisering (skola, vård och omsorg mm) men då undrar jag varför går hans eget barn i privat skola? Skenheligt vill jag kalla det! Tydligen är offentlig skola bra för alla andras barn men inte hans egna.
Brantan

Hade Ohly levt och arbetat som politiker i Australien hade folk formodligen slangt ut fanskapet ur landet.
Sydneysvensk

2010-07-05 23:41

72. Vem betalar

Och vem ska betala för allt detta?
Och vad händer om folk inte vill eller kan betala…
Johan T

2010-07-06 08:47

87. Lekstuga

Ohly känns som en icke trovärdig person som ändrar uppfattning och profil på stående fot för att passa in. Jag skulle aldrig köpa en bil av honom. Den skulle säkert vara full av överspacklade hål och ha tillbakaskruvad km-mätare.
Vem är jag?

2010-07-06 09:10

95. Märkligt

Om han och resten av oppositionen nu vill skapa världens bästa välfärd – varför gjorde det då inte det då vi under det senaste decenniet i snitt hade världens högsta skattetryck?

Om man inte ens kan klara att skapa världens bästa välfärd med världens högsta skattetryck kan man faktiskt hålla mun, om ni frågar mig.

Det enda V garanterat kan åstadkomma är minskat tillväxt och ökat bidragsberoende.
AB

2010-07-06 09:23

96. hjälp

Jag flyr hals över huvud om denna man går ur valet som segrare. Hur kan man för sitt liv tro att denna typ av politik någonsin kan fungera? Det krävs fullständig brist på logiskt tänkande och förmåga att förstå den deduktiva följden av orsak och verkan för att en människa ska sänka sig till Ohlys nivå.

Jag blir innerligt nedstämd när jag vet hur många röster denna clown faktiskt får. Snälla svenskar, tag ert förnuft till fånga! Eller om ni verkligen vägrar, flytta till Nord Korea eller Kuba där ni kan umgås med likasinnade.

Där kan ni i fred, helt ostört, genomgå metamorfosen till den icketänkade amöban ni vill vara. Men förstör inte Sverige; här finns fortfarande människor som genom kreativitet, frihet och glädje vill bygga upp vårt land.
Bort häriifrån

107. Hål i huvudet

Gratis kollektivtrafik är totalt hål i huvudet. Allt som kostar något att producera måste också kosta att konsumera – sedan kan man ju alltid diskutera HUR mycket. Fri kollektivtrafik kulle kräva enorma resurser för nya bussar, pendeltåg och tunnelbanor och ändå skulle trafiken bli trång och kaotisk. Antalet kortresor på några hundra meter skulle öka dramatiskt, medan långpendlandet med kollektivtrafik skulle minska kraftigt till förmån för bl a bilen.
Lasse2

2010-07-06 10:51

110. HUR ?

Som vanligt undviker de RödGröna den väsentliga frågan: HUR ska detta genomföras? Alla partier vill självklart det bästa för Sverige, men frågan är HUR de tänker genomföra? KOmmunisterna, MiljöPolitrukerna och S måste bevisa HUR högre skatter, förmögenhetsskatt, skatt på boende skulle leda till fler jobb och företag (dvs riktigt finansierad välfärd)(. Allt annat är enbart polulism ala GREKLAND.
Svensson

2010-07-06 11:54

111. Välfärdspartiet = Välfärdsutskottet??

Nu har kommunisterna verkligen fått till det (utan att tänka eller och är det just det de har gjort). ”Välfärdspartiet” låter misstänkt likt ”välfärdsutskottet”. Se här text från Wikipedia om franska revolutionen:

De ledande revolutionsmännen satte nu officiellt ”Skräcken på dagordningen”. Robespierre valdes in i välfärdsutskottet, i praktiken Frankrikes regering. Försvar mot inre och yttre kontrarevolution var Skräckväldets motivering. Under det år då skräckmännen satt vid makten avrättades i Paris mellan 1660 och 4000 människor med giljotin, uppgifterna går brett isär. Främst avrättades människor ur det tredje ståndet.

Är det vad som väntar, Ohly? Eller är ni helt enkelt historielösa?
Herman L

2010-07-06 07:47

78. Nej

Kan inte Ohly bara gå och dra något gammalt över sig. Ingen orkar med denna typ av politik som inte leder till något vettigt alls. Förresten är det nya namnet det största skämtet i världen, de bör heta bidragspartiet- Vi står upp för dem som inte orkar jobba och tycker det är roligare att leva på staten.
Steppen1983

2010-07-06 09:33

98. Rügensemestern

Det är klart att Ohly och hans hejdukar vill förbättra välfärden, dvs förbättra på samma sätt som man i före detta DDR förbättrade välfärden för partitoppen. Dvs för Ohly &Co. själv. I DDR hade partitoppen gratis semestrar på Rügen med ett luxulöst liv för att diskutera hur man skulle styra det okunniga s.k ”folket”. Det folk man låst in i fängelse innanför Berlinmuren. Men partitoppen kunde resa fritt! Den förre Vpk ledaren Lars Werner tillbringade många lyxsemestrar på Rügen inbjuden av DDR partitoppen och av honom lärde sig Ohly livets goda i de socialistiska/ommunistiska systemet. Dagens S företrädare är också uppvuxna och skolade i denna ”kommunistkramarmentalitet” och är lika goda kålsupare som Ohly. Makten utgår från folket, ”bort det”. Folket i allmänhet är för okunnigt för att tillåtas påverka politiken. Endast pålitliga(mutbara) partimedlemmar kan godkännas som glatt slickar den store ledaren på ett visst ställe.
Cato

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s