Socialismen fungerar bara så länge tills de har gjort slut på andras pengar

Nu är vi i ett knepigt läge före valet. Alliansen har sanerat statens finanser, då finns det pengar för vänstern att sätta sprätt på. Detta är Monas specialitet…det blir gratis Toblerone till folket, de rika från privata sektorn betalar. ”De ska klämmas åt och något måste vi göra med de ökade skatteintäckterna vi får när de kläms åt och Toblerone smakar som bäst när den inte är köpt privat. När de feta nackarna har svettats extra mycket och sedan blivit riktigt ordentligt åtklämda.”

Hade pengarna varit slut och skatterna skyhöga hade situationen varit annorlunda,självbevarelsedriften skulle ta överhanden och folk skulle inte rösta på ett skatteslösarparti.

Medelsvenssons privatekonomi: Dagarna före löning måste de leva på makaroner för att de festat upp alltihop. Då väcks självbevarelsedriften och sparsamheten. Nu befinner sig Sverige precis efter löning och det första Mona skulle göra då är att springa och köpa sig sin Toblerone och sedan slösa bort alla skattepengar på det mest effektiva sättet.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s