SD vill att facket ska vingklippas

En fackförening är en intresseorganisation styrd av medlemmar och reglerade av stadgar som demokratiskt fastställs på regelbundet återkommande kongresser, till vilka alla medlemmar har haft möjlighet att påverka och rösta vilka som ska vara ombud. När det gäller LO-förbunden finns det även i stadgarna mål för ökad rättvisa och jämlikhet i samhället.

Det är för alla fritt fram att söka medlemskap i ett fackförbund men för att få bli, och fortsätta vara, medlem får du inte motarbeta syftet med föreningen. (Min kommentar: Man kanske borde ha ett fackförbund för fackförbundsmedlemmar för att föra medlemmens talan mot fackförbundet vid uppsägning av en medlem pga dess politiska åsikter. Jämlikhet handlar inte bara om könskvotering utan även om respektera oliktänkande)

Det är fullständigt oförenligt att vara aktiv sverigedemokrat och medlem i ett LO-förbund. Sverigedemokraterna är ett parti som till fullo ställer sig på arbetsgivarnas sida och vill vingklippa svensk fackföreningsrörelse. Partiet driver aktivt politik mot arbetstagarnas intressen och slår du upp Sverigedemokraternas handlingsprogram är det som att läsa arbetsgivarnas våta dröm. (Min kommentar: ”Bit inte den hand som föder dig”, är arbetsgivaren nöjd med arbetarens arbetsinsats finns det inget att frukta och i dagens dåliga tillgång på kompetens är det ingen risk att arbetaren blir utnyttjad för då riskerar man tappa honom/henne)

Ett axplock ur programmet avslöjar att de fullständigt vill avskaffa Lagen om medbestämmande (MBL) och därmed hindra svenska arbetare från det lilla inflytande och insyn de i dag har över sina arbetsplatser. (Min kommentar: Ett företag är ingen demokrati där allas åsikter efterfrågas men svenska arbetare har stort inflytande över sin arbetsplast ändå pga av att arbetsgivaren vill sina anställdas bästa och därigenom sitt företags bästa)
De vill revidera Lagen om anställningsskydd (Las) till oigenkännlighet och öppna upp för en godtycklighet där ingen arbetare på svensk arbetsmarknad skulle ha någon anställningstrygghet. En sådan politik drivs inte av ett parti som bryr sig om hur vanliga människor har det, en sådan politik drivs av ett parti som vill gynna samhällets toppskikt. (Min kommentar: ”Lätt fått lätt förgånget” och tvärt om, man anställer inte lika många eftersom risken är för stor, skulle själv vare mycket försiktig att anställa någon som jag skulle ha svårt att bli av med om det inte fungerar)

Sverigedemokraternas skattesänkarpolitik skulle innebära ett bortfall på 150 miljarder kronor från statens budget. Med tanke på vad dagens borgerliga regering har lyckats försämra med sina 100 miljarder i skattesänkningar är det bara att konstatera
att i Sverigedemokraternas Sverige skulle välfärden urholkas så att inte ens mycket av dess kärna skulle återstå. (Min kommentar: Det här bevisar bara dina ekonomiska okunskaper. Pengar försvinner inte så länge de inte försvinner utomlands och de gör de däremot genom höjda skatter. Man får se till helheten inte bare stirra sig blind på statens budget, så länge pengarna finns kvar i Sverige så omsätts de och snurrar runt i samhället och skapar fler jobb och ja även fler rika men inte på bekostnad av fler fattiga…för grundläggande kunskaper i makroekonomi rekomendrerar jag alla att läsa en bok. Själv hade jag förmånen att ha en Indisk ekonomilärare som flytt från kommunistiska Sri Lanka. Han kunde på ett enkelt sätt förklara varför staten inte skulle försöka kontrollera ekonomin och varför man aldrig träffar rätt—”you either overshoot or undershoot but never hit it just right” därför är styrräntan det ända som man ska kontrollera.

Denna politik skulle givetvis gynna de rikaste och drabba oss andra. Återigen: en politik som missgynnar löntagarna. (Min kommentar: Den skulle missgynna asylsökande och bidragsberoende men inte de som arbetar)
Ett demokratiskt riktigt beslut är att utesluta en medlem som bryter mot stadgarna, det vore odemokratiskt att besluta om stadgar och sedan inte följa dem. (Min kommentar: Om det är att bryta mot stadgarna att en avvikande politisk åsikt är stadgarna i sig odemokratiska, yttrandefriheten är hotad här)
Lika klart som att en rojalist borde uteslutas ur republikanska föreningen, är det att en sverigedemokrat kan uteslutas ur ett fackförbund.
Om man inte delar de värderingar föreningen står för utan aktivt motarbetar föreningens intressen, är frågan snarare varför man sökt medlemskap från början. (Min kommentar: Jag har lite svårt för denna totalitära världssyn, jag undrar om LO verkligen står bakom de här åsikterna…det vore skrämmande isåfall…kanske SD sympatisören vill påverka och utveckla LO eller ha vissa fackliga fördelar. Även fast personen vill begränsa fackets makt betyder det inte att man ska avskaffa facket)
Källa: Alexander Lindholm, ordförande LO-sektionen Södertälje/Nykvarn http://lt.se/nyheter/debatt/1.835315-sd-vill-att-facket-ska-vingklippas

Svar:

Innan någon placerar in mig i facket Sverige demokrat eller ännu värre som rasist vill jag säga att jag inte delar deras åsikter om bl.a invandrare. Men jag är emot all form av förtryck mot utsatta folkgrupper och politiska ideologier. Framförallt kämpar jag mot PK förtrycktet. Varför är det så svårt för journalister att vara politiskt oberoende. Varför är det så få som har självinsikt?

Man skulle kunna vända på resonemanget och säga att eftersom facket inte accepterar sverigedemokrater så accepterar inte arbetsgivaren sossar och vänsterpartister eftersom de inte sympatiserar med arbetsgivaren och företagets bästa, snarare sitt eget bästa. Att få de förmåner och löneförhöjningar som facket hjälper de med. Ska därför inte sossar och kommunister få anställning? Jo de får det ändå för vi har åsiktsfrihet i det här landet och man kan inte uteslutas eller sparkas pga sin politiska läggning

Arbetsgivare har problem med att anställda tar allt för stora friheter och kräver för mycket av arbetsgivaren. Privat surfning, oeffektivitet, långa luncher, arbetsvägran, krav på löneförhöjning i kombination med dålig tillgång på kompetent arbetskraft och en orörlig arbetsmarknad skapar problem för arbetsgivaren. Det behövs en lågkonjunktur för att överhuvudtaget kunna göra sig av med folk som fungerar dåligt men som jobbat länge. Sedan tvingas man betala ut extra månadslöner för att bli av med vissa personer som inte står i turordningen. Man kommer inte att behålla en person som blivit varslad pga av att det blir en argumentation med facket utan allt handlar om pengar, en form av bidrag till den uppsagda. I slutändan slår det tillbaka för Sveriges företag blir mindre konkurrenskraftiga globalt sett och man anställer allt färre. De som blivit varslade under den här lågkonjunkturen har oftast blivit det pga av att de utnyttjat företaget eller fungerat dåligt i sina positioner. Svenska företag kommer gå stärkta in i nästa högkonjunktur. Tänk dig att man skulle ha ett fackförbund för landslaget i fotboll och sist in först ut principen gällde hur skulle de då kunna vinna?

Problemet med SD är att inget annat parti vill ha med de att göra pga av att invandrarpolitiken är ett så tabubelagt ämne. Blockpolitikens upplösning är i och för sig uppfriskande men om det gör att kommunisterna får makten så kommer företagen att få panik. ”Småfolket” blir glada i alla fall en kort stund tills de inser att deras livskvalité försämrats drastiskt men de kan å andra sidan glädjas åt att de ”rika” har klämts åt ordentligt (de som inte skatteplanerat eller flytt landet dvs medelklassen). De som trodde att kommunisterna var ett arbetarparti kommer att bli förvånade när de plötsligt lever på bidrag och upptäcker att de var ett arbetarparti för arbetare i låglöneländer.

Annonser

Om fribonde

Jag skriver vad jag vill, när jag vill, om jag vill...
Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s